13 decembrie 2009

Romania, cu Base sau Geonel. Ramane aceeasi.

Se pare că în sfârşit s-au terminat alegerile (sau nu) mult aşteptate de către toţi românii. Turul intâi nefiind o problemă pentru cei doi candidaţi: Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Aceştia au avut oportunitatea de a-şi arată toate trucurile pentru a ajunge pe funcţia cea mai înaltă şi anume cea de preşedinte. Si-au folosit toate cărţile de joc şi au ajuns unde şi-au propus. Amândoi au reuşit să ocupe acest post, dar din păcate în zile diferite. Unul seara, iar altu’ dimineaţa. Trebuie să recunoaştem că ambii canditaţi au avut parte de o campanie ‘frumoasă’ şi nu în ultimul rând plină de evenimente. Dar totuşi cine sunt aceşti candidaţi?

Toată lumea il cunoaşte pe Traian Băsescu, acel om simplu din popor care nu a făcut mai nimic în ultimii ani s-au mai bine zis a făcut: ne-a băgat în criză şi nu ne-a mai scos. Acel om descurcăreţ care nu ştie să facă mai nimic, dar capabil de a da vina pe alţii pentru insuccesele lui. Este acel om care râde din orice crezând că aşa poate rezolva problemele României. Dar totuşi preşedintele Romîniei a reuşit să-si bage toate rudele în partid acestea fiind o forţa a României. Un exemplu relevant fiind scumpa sa fiica, cea care doreşte cu totdinadinsul să legalizeze drogurile. Băsescu este acel om care s-a lupat pentru interesele românilor şi anume a împrumutat bani de la UE şi a reuşit să construiască doar câţiva km de autostradă. Jos pălaria pentru acest om! Dar trebuie să recunoaştem că nici adversarul lui Mircea Geoană nu e mai prejos: o păpuşă manipulată de alţii care vorbeşte numai prostii. Este, ce-i drept mai cult ca tovaraşul nostru Băsescu acesta fiind în trecut ministru de externe şi ambasador în State. Dar la ce au fost toate bune dacă nu are iniţiativă, originalitate. Dar ce contează în Romania aceste lucruri sunt calităţi şi nu defecte.

La 20 de ani de la revoluţie, România a devenit un stat mafiot unde se poate cumpăra postul de preşedinte, iar votul multiplu este un lucru firesc . A fost o adevărată confruntare între cele două partide. Am fost martorii la toate fraudele ce au avut loc: s-au votat cu microbuzele, autobuzele, chiar şi cu trenurile oamenii fiind plimbaţi din sat in sat. Şi nu stiam cum să ne dezvoltăm turismul... În America se vota pe bandă o persoană în 25 de secunde, probabil au un sistem mai bun de se poate întâmpla aşa ceva.

Cu două zile înainte de alegeri am colindat satele din împrejurul Alexandriei şi am stat de vorbă cu satenii. Acestia ne-au mărturisit că şi-au îmbogăţit nivelul de trai de cînd au loc campanile electorale. Găleţi, pelerine, şepci, fulare, pixuri sunt doar puţinele lucruri primite din partea candidaţilor în schimbul voturilor multiple, un singur vot fiind insuficient. Până şi morţii au avut oportunitatea de a vota, probabil şi ei fiind nemulţumiţi de situaţia de pe tărâmul lor.

Oricum nu mai are rost să continui acest subiect ce intrigă toata România, şi nu numai. Suntem un popor răbdător, dornici de o schimbare, dar se pare că nu suntem pregătiţi pentru acest lucru, românul fiind nevoit să înnece amarul cu sânge rece.



Romania de azi e precum un bolnav pe patul de spital, indesat cu medicamente si tinut in viata de perfuzii si aparate. Vad o Romanie fara guvern, cu un parlament plin de figuranti, o Romanie indatorata financiar pana la gat. O Romanie cu un presedinte incompetent, inca in functie, chiar si Geonel de iesea tot la fel era, o Romanie cu un sistem juridic la pamant si o infrastructurace lasa de dorit,o Romanie cu un sistem educational neperformant, o Romanie cu ministere ce arunca banii pentru a avea activitate. O Romanie parasita de cei ce lucreaza afara sifurata de cei ce lucreaza "acasa".
Avem o Romanie in care fiecare face ce vrea, de la seful statului pana la ultimul portar al unei institutii publice.

Si chiar nu-mi pasa ca am scris de prea multe ori "Romania"; am scris asta doar pentru ca mi-e draga.

Cineva spunea: " Un fapt e numai atunci ISTORIE cand niciuna din radacinile lui nu mai atinge prezentul". In caz ca te intrebi sa stii ca Nicolae Iorga a zis asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu